Introductieworkshop boventoonzang

Boventoonzingen is een vorm van zingen die iedereen kan leren. Je hoeft geen zangervaring te hebben om het te leren. Niet voor niets noemen ze boventonen ook wel natuurlijke tonen.  Bijna alle natuurvolken kennen deze vorm van zingen in diverse stijlen en beoefenen dat nog steeds (Mongolie, Tibet, Zuid Afrika)

Kun je dat dan ook zelf leren?

Ja, natuurlijk. Iedereen kan het, je hoeft geen voorkennis te hebben. We doen het alleen hier op een Westerse manier, waardoor het ook anders klinkt. Het is natuurlijk wel zo dat hoe meer je oefent, hoe beter de klank wordt. Verder is het zo dat hoe meer je ze kunt horen; hoe beter je ze kunt maken.

Workshop

Sinds 1991 geef ik introductieworkshops waarin je leert zelf boventonen te zingen. Vanuit ontspanning doe je eerst  wat eenvoudige lichaamsoefeningen, dan gaan we naar de adem en vervolgens komen we bij de klank van je stem en de boventonen.

Je krijgt inzicht in hoe het werkt voor jou om boventonen te zingen. Je krijgt aanwijzingen op je eigen stem en de boventonen die je maakt.

Je ondergaat tegellijkertijd de ontwikkeling van de diversiteit aan klank en de verbetering van de klankkracht die je als groep in een paar uur intensief oefenen al kan ontwikkelen.

Wat levert het je op?

Als je boventonen gaat zingen en beluisteren, dan heeft dat een heel ontspannende werking die je veel energie en rust geeft en een bijzondere ervaring oplevert.

 In welke vorm wordt de workshop gegeven ?

  • Eenmalige kennismakingsworkshop voor je yogagroep, organisatie, vriendenkring of verjaardagsfeest etc.
  • Maar het kan ook in de vorm van een cyclus van 3 of 5 avonden.
  • Je kunt ook eerst deelnemen aan een van de introductieworkshops (zie agenda)
  • Je kunt je ook voor privélessen aanmelden.